Covid-19

Coronavirus(Covid-19)

تاریخچه Covid-19:

علت نام گذاری این ویروس: corona اقتباس شده از کلمه ی لاتین crown است ، که در طول سالیان باعث ایجاد عفونت های دستگاه تنفسی انسان چه به صورت گذرا و ملایم و چه به صورت عفونت های حاد تنفسی. همچنین این ویروس جدید به اسم SARS-CoV-2 به معنای عفونت حاد دستگاه تنفسی و Covid 19 به دلیل پیدایش و شیوع این بیماری در سال ۲۰۱۹ میلادی ، شناخته می‌شود .
اولین مورد پیدایش این ویروس در شهر یوهان چین بود که به سرعت به کشور های مجاور مانند ژاپن، تایلند و سنگاپور و به مرور به کل کشور های جنوب شرقی آسیا از جمله ایران سرایت کرد و تا کنون تمامی کشور های جهان شیوع این بیماری را تایید کرده اند.

طریقه انتقال بیماری : طبق تحقیقات انجام شده ، امکان انتقال مستقیم این ویروس از فردی به فرد دیگر و از طریق ذرات ریز معلق در هوا تایید شده است . در ابتدا انتقال از طریق سطوح نیز مطرح شده بود که هم اکنون صحت آن در هاله ایی از ابهام قرار دارد.
عطسه، سرفه، استنشاق کردن هوای آلوده به ویروس، لمس کردن چشم ، بینی و دهان با دست آلوده و همچنین تماس با ادرار و مدفوع فرد مبتلا ، از رایج ترین دلایل انتقال می‌باشند . بر طبق تحقیقات انجام شده بیشتر انتقال در کادر درمان و خدمه ی پرواز که با افراد آلوده در ارتباط نزدیک هستند گزارش شده است.

Coronavirus(Covid-19)

Coronavirus(Covid-19)

راهکار ها: راه حل های پیشنهادی زیادی برای مقابله با شیوع این بیماری ارائه شد از جمله: ایزوله کردن افراد، ششتشوی مداوم دست‌ها به مدت حداقل ۲۰ ثانیه و یا ضد عفونی کردن با محصولات ضد عفونی کننده دارای الکل ۷۰٪ وقتی که شستشو امکان پذیر نیست ، ماسک زدن و فاصله اجتماعی حداقل ۲ متر در صفها و اماکن عمومی.

علائم ،تشخیص ومدت زمان بیماری: بر اساس تحقیقات گسترده انجام شده ، سن میانگین این بیماری ۵۶ سال بوده است، همچنین مردان بیشتر مستعد ابتلا به این ویروس هستند.

علائم: بسته به شدت بیماری ممکن است علائم متغیر باشند علائم مخصوص این بیماری تا کنون کشف نشده لیکن : بیمارانی که به صورت خفیف دچار می‌شوند تب، سرفه و بدن درد را توصیف کرده اند . بقیه علام می‌تواند شامل: گلو درد، سردرد، احساس لرز، حالت تهوع و استفراغ ، حس نکردن مزه و بو و خشکی چشم شود. بعضی از بیماران با درگیری حاد ریوی در بیمارستان بستری و با همش اکسیژن خون مواجه اند.

تست های تشخیص این بیماری: RT-PCR که در آن نمونه برداری از حلق و مخاط بینی انجام می‌شود، در موارد نادر که نمی توان به مخاط ناحیه دهانی و بینی دست پیدا کرد ، مانند افراد سیگاری ، نمونه برداری از طریق مدفوع انجام می‌شود.
چون این ویروس اثر خود را بیشتر روی ریه می گذارد، عکس برداری از ریه نیز در هفته دوم بیماری توصیه می‌شود .

درمان ها: به دلیل جدید بودن این بیماری درمان های دارویی زیادی انجام شده که بعضی موثر و بعضی از پروتکل های درمانی دنیا حذف شده اند .
درمان با انتی بیوتیک ها، ضد ویروس ها و کورتون ها برای جلوگیری از شیوع التهاب در ریه امتحان شده اند.
راهکار هایی برای پیشگیری : هرچند تا کنون راه حل قطعی برای پیشگیری و درمان این بیماری کشف نشده است لیکن خوردن ویتامین سی مخصوصا خوردن مواد غذایی شامل ویتامین سی مانند مرکبات و سبزیجات پر رنگ مثل اسفناج ، نوشیدن مایعات فراوان و شستشو و ضد عفونی کردن مدوام دستها، عدم حضور در اماکن شلوغ حد الامکان توصیه شده اند.
واکسن : تاکنون واکسن های زیادی در سراسر دنیا توسط کشور های مختلف تولید شده اند که همگی بسیار موثر در جلوگیری از مرگ ناشی از این ویروس
هستند.
جمع بندی: کرونا Covid-19 بیماری ویروسی است که با سرعت تمام دنیا رو آلوده کرد و سازمان بهداشت جهانی به آن لقب بیماری واگیر دار جهانی داد.
با استفاده از روش های پیشگیری از می‌توان سلامت جامعه را تا حد زیادی تضمین کرد.

شیوع ویروس کرونا در جهان

منبع : https://pmj.bmj.com/content/96/1142/753.long

مسن تر

خواص ویتامین سی vitamin c (توضیحات کامل)

جدیدتر

تاثیر استرس بر پوست: 3مورد پیشگیری از استرس ها؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید

دسته‌ها